Zadelmak maken


Op HC De Eemvallei hebben wij altijd 1 tot 2 plekjes vrij om paarden zadelmak te maken. We ontvangen de paarden vaak helemaal “groen” maar we merken dat het proces wordt versneld als het paard al bekend is met poetsen, aan de hand lopen en longeren. Wij nemen de paarden uitsluitend aan voor tenminste 2 maanden zodat we het proces stap voor stap kunnen doorlopen. We houden wekelijks contact om de vorderingen te bespreken. Ook maken we filmpjes van het verloop. Ons streven is het paard na 2 maanden zo braaf te hebben dat hij/zij de hulpen kent voor het aangaan van stap, draf en galop en weer terug. Grote voltes gereden kunnen worden en zelfstandig afstijgen mogelijk is. Wij kunnen het paard ook doortrainen indien gewenst.

Wij trainen het paard in eerste instantie elke dag tot we er op kunnen zitten. Als het paard de ruiter goed verdraagt gaan we terug in training. We rijden dan 3 dagen achter elkaar en dan een dagje rust. Als we kunnen rijden zonder vooraf te longeren gaan we terug naar 3x per week rijden (3 jarige) 4x per week rijden (4 jarige) en werken we het paard 2x per week aan de longe. Ook komen de paarden 7 dagen per week er extra uit in de molen en/of paddock en in de zomer in de wei.

De kosten bedragen de stalling €457,50 per maand en de kosten van de training bedragen €450,= per maand.

Mocht u interesse hebben neem dan contact met ons op dmv. een mail aan info@hcdeeemvallei.nl

Paard leasen

Bij leasen huur je het paard voor een vaste dag of dagen. Het paard is dan helemaal van jou. Je kan zelf rijden wanneer je wil, les nemen en verantwoordelijk voor de bijbehorende verzorging. 
Het paard is dan een dagdeel van jou.

Indicatie van de kosten bij 1 dag in de week (je hebt het paard dan bijvoorbeeld iedere dinsdag) zijn 100 euro 
per maand. Dit bedrag is inclusief 1 priveles per maand.

1 dag p/w

€100,- p/m

incl. 1 pensionles per maand

2 dagen p/w

€175,- p/m

incl. 2 pensionlessen per maand

3 dagen p/w

€255,- p/m

incl. 2 pensionlessen per maand

Meerdere dagen nader te spreken.

 

Paard huren/vrij rijden

 Je kan bij ons een paard huren voor een uur en dan zelf gaan rijden. Het verzorgen voor en na het rijden hoort er dan ook bij. 

Het huren van een paard is alleen mogelijk al je de basis van het paardrijden beheerst. De beoordeling hiervan ligt bij ons. De beschikbaarheid en toewijzing van een paard zal mede afhangen van jou niveau.

 Vrij rijden jeugd is €14,00 en volwassenen is €16,50 per uur of per keer.

ScherenPaarden scheren a €50,- per paard.  

wassen

Voor klanten van Hippisch Centrum de Eemvallei bieden wij de mogelijkheid om paardenspullen te laen wassen en eventueel waterdicht te maken. Spullen graag in een afgesloten zak met naam voor het washok leggen. De kosten zijn als volgt: 

Deken

10,-

Zadeldek per stuk

5,-

Beenbeschermers per paar

2,50

Bandages per 4 stuks

4,-

Waterdicht maken

6,50

Bucas wassen en waterdicht

20,-


Dierenarts

Iedereen is vrij om zijn/haar eigen hoefsmid of dierenarts te kiezen. Wij willen wel op de hoogte zijn van uw keuze om bij een spoedgeval zelf contact met hem/haar te kunnen opnemen. Bij spoedgevallen nemen wij altijd eerst contact op met de dierenarts en brengen u zo spoedig mogelijk op de hoogte dat de dierenarts onderweg is. De kosten zijn voor rekening van de eigenaar van het paard. Indien vervoer, bij een spoedgeval naar een kliniek, noodzakelijk is kunnen wij dit, tegen een onkostenvergoeding, regelen. Indien wij op de hoogte worden gesteld van een dierenartsbezoek zijn wij, indien gewenst, graag van de partij om mee te luisteren en zo goed op de hoogte te zijn van de bevindingen en eventuele behandeling. Wij ondersteunen u graag hierbij. 

Sportpaardenarts.nl

Op het terrein van Hippisch Centrum de Eemvallei is Sportpaardenarts.nl gevestigd.

Sportpaardenarts.nl is een dierenartsenpraktijk gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van (sport)paarden.

Kwaliteit voor de zorg van uw paard, door erkende paardendierenarts Thibault Frippiat. 

Thibault Frippiat is tevens erkend keuringsdierenarts voor paarden!

Wilt u meer weten of een afspraak maken neem dan contact op met

 Tel: 06 25 40 83 83
Mail: info@sportpaardenarts.nl 


 

E-mailen
Bellen
Info