Pensionstalling

Uw paard of pony staat bij ons volpension. 

Wij voeren de paarden, mesten de stallen uit en strooien op. 

De paarden krijgen 3 x daags brok en 3 x daags voordroogkuil in de maanden dat er geen weidegang mogelijk is. Als er wel weidegang is voeren wij 2 x daags brok en  3 x daags voordroogkuil. De paarden staan standaard op stro. 

Wij strooien dagelijks op en mesten ongeveer iedere drie weken de stal helemaal uit. 

Er zijn paddocks beschikbaar om je paard los te zetten en te laten rollen, ook is er een trainingsmolen waar je zelfstandig gebruik van mag maken.

In de zomermaanden is er weidegang voor de paarden beschikbaar. 


Zilver

Naast de dagelijkse verzorging zetten wij de 5 doordeweekse dagen uw paard voor u in en uit de wei, stapmolen of paddock. Welke optie is door u aan te geven. 

€ 427,50  

Goud

Hierbij zetten wij 7 dagen per week uw paard voor u in en uit de wei, stapmolen of paddock halen.

€ 457,50 


Het is mogelijk om de opties van de pensionstalling te wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld standaard Zilver kiezen en tijdens uw vakantie een maand Goud nemen. Mocht u ziek zijn of onverhoopt toch niet kunnen kunt u ons ook vragen om ons incidenteel uw paard in de wei, stapmolen of paddock te zetten. Wij berekenen dit los aan u door. 

Extra opties

  • Stapmolen/paddock service per keer € 5,00 
  • Weidegang service per keer € 5,00 
  • Beenbeschermers of springschoenen omdoen voor wei of paddock per maand € 22,50
  • Zaagsel i.p.v. stro per maand € 52,50 
  • Hooi i.p.v. voordroog kuil per maand € 30,00

 

Vrij rijden

Wij hebben meerdere rijbanen en er zal altijd een rijbaan beschikbaar zijn waar u kunt rijden. In geen van de rijbanen mag gelongeerd worden of mogen de paarden worden losgelaten. Springen mag alleen onder toezicht en nooit hoger dan het niveau waarop gereden wordt. Bij het rijden gelden de rijbaan regels zoals u in ons regelement kunt vinden. Deze hangen ook bij elke ingang van de rijbanen.

Dierenarts

Iedereen is vrij om zijn/haar eigen hoefsmid of dierenarts te kiezen. Wij willen wel op de hoogte zijn van uw keuze om bij een spoedgeval zelf contact met hem/haar te kunnen opnemen. Bij spoedgevallen nemen wij altijd eerst contact op met de dierenarts en brengen u zo spoedig mogelijk op de hoogte dat de dierenarts onderweg is. De kosten zijn voor rekening van de eigenaar van het paard. Indien vervoer, bij een spoedgeval naar een kliniek, noodzakelijk is kunnen wij dit, tegen een onkostenvergoeding, regelen. Indien wij op de hoogte worden gesteld van een dierenartsbezoek zijn wij, indien gewenst, graag van de partij om mee te luisteren en zo goed op de hoogte te zijn van de bevindingen en eventuele behandeling. Wij ondersteunen u graag hierbij. 

Inenting

Verder is het verplicht uw paard jaarlijks te laten inenten tegen rhinopneunemie en influenza. Wij hebben 2 x per jaar een entingsronde waarbij uw paard kan aansluiten. Ook mag u door uw eigen dierenarts laten inenten. Wij willen wel graag op de hoogte zijn dat uw paard geënt is. 

Ontwormen

Wij ontwormen 1 x per jaar preventief. Dit is in de maand februari en dat doen we met Equest. Daarnaast doen wij 3 x per jaar een mestonderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de firma Worm en Co. U bent verplicht aan het ontwormen en mestonderzoek deel te nemen en de kosten hiervoor worden aan u doorberekend.
 

Hoefsmid

Iedereen is vrij om zijn/haar eigen hoefsmid te kiezen. Uw hoefsmid mag gebruik maken van de daartoe aangewezen ruimte. Schoon achter laten. Indien een hoefsmid zich niet aan deze regels houdt behouden wij ons het recht voor om hem of haar de toegang tot het terrein te ontzeggen.

 

E-mailen
Bellen
Info